2020. szeptember 23. szerdaTekla
EUR = 4.8590 RON
USD = 4.1404 RON
HUF = 1.3419 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,019.56(1.44%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Hetedik alkalommal szervezték meg az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált

 utolsó frissítés: 18:24 GMT +2, 2015. szeptember 20.

Jó irányban halad a székelyföldi gyümölcstermesztés és gyümölcsfeldolgozás – állapította meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a hétvégén Székelyudvarhelyen, az immár hetedik alkalommal megszervezett Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon.

Szeptember 18–20-án a városi minifocipályán a Civitas Alapítvány szervezésével és a Székelygyümölcs Egyesület társszervezésével megtartott találkozón közel húsz közösség képviseltette magát és állította ki a különféle gyümölcsökből készült termékeit.

"Lassan, de biztosan növekszik a gyümölcsfeldolgozó közösségek bizalma, és egyre kifizetődőbb gyümölcstermesztéssel foglalkozni" – mondta a megyeelnök gratulálva a szervezőknek a színes programkínálatért és a megjelent gyümölcsfeldolgozóknak a kiállított termékekért.

Hargita Megye Tanácsa volt az esemény egyik főtámogatója. A fesztiválra látogatók számos program közül válogathattak, így például szombaton a Nagy Közös Lekvárfőzés alkalmával a kiállító közösségek és az Erdélyi Konyha egy üstben készített lekvárt, utána a legfinomabb palacsintáért és gyümölcslevesért járó elismerésért harcolhattak a közösségek, mindkét számban a főszerep a székely gyümölcsöknek és az abból készült lekvárnak jutott. (közlemény)

gyümölcsSzékelyföld
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing