2020. április 8. szerdaDénes
EUR = 4.8314 RON
USD = 4.4445 RON
HUF = 1.3400 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 8,020.15(4.07%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,00%

Hetedik alkalommal szervezték meg az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált

 utolsó frissítés: 18:24 GMT +2, 2015. szeptember 20.

Jó irányban halad a székelyföldi gyümölcstermesztés és gyümölcsfeldolgozás – állapította meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a hétvégén Székelyudvarhelyen, az immár hetedik alkalommal megszervezett Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon.

Szeptember 18–20-án a városi minifocipályán a Civitas Alapítvány szervezésével és a Székelygyümölcs Egyesület társszervezésével megtartott találkozón közel húsz közösség képviseltette magát és állította ki a különféle gyümölcsökből készült termékeit.

"Lassan, de biztosan növekszik a gyümölcsfeldolgozó közösségek bizalma, és egyre kifizetődőbb gyümölcstermesztéssel foglalkozni" – mondta a megyeelnök gratulálva a szervezőknek a színes programkínálatért és a megjelent gyümölcsfeldolgozóknak a kiállított termékekért.

Hargita Megye Tanácsa volt az esemény egyik főtámogatója. A fesztiválra látogatók számos program közül válogathattak, így például szombaton a Nagy Közös Lekvárfőzés alkalmával a kiállító közösségek és az Erdélyi Konyha egy üstben készített lekvárt, utána a legfinomabb palacsintáért és gyümölcslevesért járó elismerésért harcolhattak a közösségek, mindkét számban a főszerep a székely gyümölcsöknek és az abból készült lekvárnak jutott. (közlemény)

gyümölcsSzékelyföld
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing