2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0189 RON
HUF = 1.3547 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,322.04(-0.18%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Már Európa 6. legnagyobb bicikligyártója Románia

 utolsó frissítés: 16:09 GMT +2, 2015. augusztus 31.

Romániában tavaly 820 ezer kerékpárt állítottak elő, az ország így két pozíciót lépett előre a legnagyobb gyártók sorában, megelőzve Franciaországot és Portugáliát - derül ki az Európai Kerékpárgyártók Szövetségének éves jelentéséből.  

A jelentés szerint a kontinens legnagyobb kerékpárgyártója Olaszország, ahol több mint 2 millió 700 ezer biciklit állítanak elő évente. Németország a második 2,1 millió kerékpárral, majd Lengyelország, Bulgária és Hollandia következik. A hollandok tavaly alig 30 ezer kerékpárral gyártottak többet, mint a romániai gyártók.

Románia az elmúlt 3 évben megduplázta a termelését, és a gyártók nagy potenciált látnak a belföldi kerékpáros piac fejlődésében is. Jelenleg több kerékpárt értékesítenek külföldön, de évről évre nő a belföldi forgalom is. A hazai kerékpáros ágazat erősségét az is mutatja, hogy kerékpáros alkatrészek gyártásában harmadik helyen vagyunk Európában. (zf via erdelyfm)

bicikli
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)