2020. november 29. vasárnapTaksony
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Hétvégén tartották a II. Székelyföldi Számítógépes Alkalmazásfejlesztő Versenyt

 utolsó frissítés: 13:15 GMT +2, 2015. június 08.

A tavalyi siker után idén, június 6-án is megszervezésre került a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium és az IT Plus Klaszter kezdeményezésének köszönhetően a II. Székelyföldi Számítógépes Alkalmazásfejlesztő Verseny.

A verseny célja az innovatív gondolkodású, tehetséges középiskolások és egyetemisták felfedezése, a szakma és a közvélemény figyelmének felkeltése az alkalmazásfejlesztésben rejlő hosszú távú lehetőségekre. Az esemény szintén fontos célja, hogy a résztvevő diákok, egyetemisták és a térségben működő szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások megismerjék egymást és megtalálják a módját innovatív IT&C projektekben való együttműködésre.

A versenyen 6 város legjobb középiskolájából 11 diák vett részt. 10 előre elkészített projekt került bemutatásra. Az öttagú zsűri négy tagja az IT Plus Klaszter tagságában levő négy szoftverfejlesztő cég képviselője volt: Bege Zoltán (Nextra Software), Kozma István Csaba (Enetix Software), Nagy Szilveszter (Perfect PC Soft&Service) és Szabó Barna (Magic Solutions). A zsűri ötödik tagja, dr. Pál László a csíkszeredai Sapientia EMTE egyetemről érkezett.

A versenyen első helyezést ért el a CRIALEX csapat, amelynek 3 tagja a maroshévízi O. C. Tăslăuan Elméleti Líceumból érkeztek. A csapat tagjai Coşarcă Alexandru Mihai, Cochior Cristian Alexandru és Stoian Urzică Cristian egy 240 GB-os SSD-vel lettek díjazva a verseny végén. II. helyezést ért el a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum két diákja által alkotott csapat, akiknek díjként egy Samsung Galaxy tábla pc jutott. A III. helyen a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium IX. osztályos diákja, Lázár Zsolt végzett, ő is egy tábla pc-t kapott díjként. A IV. helyen végző diákot is díjazta a zsűri, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Gimnáziumból érkezett Kerekes Hunor egy 20.5 colos Led képernyőt vihetett haza. (közlemény)

verseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing