2019. június 25. keddVilmos
EUR = 4.7223 RON
USD = 4.1455 RON
HUF = 1.4576 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,648.87(0.27%)
Infláció = 4,10%
Alapkamat = 2,25%

Elutasították a Heineken kérését, nem kell leállítani az Igazi Csíki Sör gyártását

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Elutasította a Suceava Megyei Ítélőtábla a Heineken Románia fellebbezését, miszerint szellemi tulajdon megsértése, szabálytalan konkurencia és tisztességtelen kereskedelem miatt az Igazi Csíki Sört gyártó Csíki Sör Manufaktúra tevékenységét törvényszéki elnöki rendelettel szüntesse be.

"Az ítéletnek nagyon örülünk, nagy megkönnyebbülés a manufaktúra számára. Ez egy üzenet tud lenni a Heinekennek, hogy nehéz minket, székelyeket legyőzni. Kicsit alulértékeltek, mi itt vagyunk Székelyföldön több mint ezer éve, ők itt vannak kevesebb mint tíz éve. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy ennek az ügynek még nincs vége, de csináljuk a feladatunk, és jelen pillanatban újabb fejlesztéseken gondolkodunk. Abban reményekedünk, hogy a Csíki Sör egy erős márka, és egy erős közösségösszetartó erő lesz" - mondta Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra többségi tulajdonosa a Pénzcsinálók megkeresésére az ítélethirdetést követően.

Lénárd kiemelte, hogy nagy valószínűséggel még hosszú pereskedésnek néznek elébe, és sajnálatosnak tartja, hogy a Heineken teljesen figyelmen kívül hagyta még a közösségi összefogást is. "Úgy gondoljuk, a közösség összefogott, amikor kérte a Heinekent, hogy álljon el a pertől. Ezzel kapcsolatban még párbeszédet sem voltak hajlandóak folytatni" - mondta Lénárd.

"Nagyon örülök, hogy a vádak, miszerint lemásoltuk a márkát, hogy tisztességtelen üzleti metódusokat alkalmaztunk, egyértelműen el lettek utasítva. Valószínűleg ez a jogerős bírósági döntés rá fogja nyomni bélyegét a következő eljárásokra is" - hívta fel a figyelmet a tulajdonos.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy hogyan kommentálná a per áthelyezését Marosvásárhelyről, Lénárd elmondta: "abban a pillanatban, amikor ez megtörtént, és a Bukaresti Semmítőszék a Marosvásárhelyi Bíróságon folyó ügyet athelyezte Suceavára, a Csíki Sör már jogfosztott lett, mert úgy gondolom, a román igazságszolgáltatás része, hogy a saját bíróságod döntsön a te sorsodról. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális