2020. november 29. vasárnapTaksony
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Harmadik alkalommal is megrendezik a Pénzidomár vetélkedőt

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Harmadik alkalommal is megrendezik a Pénzidomár gazdasági és pénzügyi vetélkedőt középiskolás diákok számára. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Gazdasági- és Humántudomáényok Kara, az OTP Bank Románia, illetve Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa által megszervezett versenyre tavaly 27 iskolából közel háromszázan neveztek be.

Az idei kiírást népszerűsítő sajtótájékoztatón Zsigmond Barna Pál főkonzul elmondta, a Pénzidomár vetélkedő magyar nyelven kínál gazdasági és pénzügyi ismereteket a diákoknak, részvételükkel pedig olyan jártasságra tesznek szert a gazdaság világában, amelynek később, felnőttként is nagy hasznát veszik. 

Makó Zoltán dékán hangsúlyozta, a verseny nem titkolt célja az sem, hogy lehetőséget nyújtsanak a középiskolásoknak az egyetem megismerésére, megszeretésére, hiszen az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy több olyan sikeresen érettségizett diák választja tanulmányainak folytatásaként a Sapientiát, aki részt vett a Pénzidomár vetélkedőn.

A Pénzidomár vetélkedőre idén is négyfős középiskolai csapatok jelentkezését várják, akiknek november 6-ig kell beküldeniük a versenyre való jelentkezés feltételeként megjelölt kitöltött feladatlapot - ezt a www.penzidomar.ro honlapon találják az érdeklődők, további részletekkel együtt. A döntőre, amelybe 12 csapat juthat tovább, november 21-23. között kerül sor Csíkszeredában, a Sapientia EMTE épületében. (közlemény)

verseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális