2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Változások az energiaszolgáltatóknál: minden ötven kilométeren lesz ügyfélközpont

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Jelentős változásakat szavazott meg az energetikai szolgáltatások terén a képviselőház. Ötven kilométeres távolságokra ügyfélközpontokat kell létesíteniük a villamosenergia és a földgáz szolgáltatóknak, ahol ingyenes információkat nyújtanak termékeikről és orvosolják a beérkező panaszokat.

Ugyanakkor az eddigi kompenzálási rendszer helyett az elfogadott jogszabály értelmében a számla kiegyenlítésekor a szolgáltató köteles visszafizetni a többletet, ha a kifizetett érték meghaladja a 100 lejt” – tájékoztatott Antal István, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője a Képviselőházban  szeptember 17-én megszavazott villamosenergiáról és földgázról szóló törvény előírásairól.

Az RMDSZ képviselője elmondta, szükségesnek tartja a hátrányos helyzetű fogyasztókra vonatkozó szabályok érvényesítését, valamint egy működő stratégia elfogadását, amely az európai belső piac és a regionális energia piacok kiépítéséhez és fejlesztéséhez vezetne.

Antal István ugyanakkor sürgette a jelenleg közvitára bocsátott villamosenergetikai módszertan véglegesítését, amely lehetővé tenné a természetes és jogi személyek által működtetett kis kapacitású zöldenergia termelési berendezések csatlakozását a villamosenergia rendszerhez. (közlemény)

energia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális