2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Német nyelvű informatikaképzés indul céges támogatással a BBTE-n

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Neves cégek támogatják a BBTE Matematika és Informatika Karának új német nyelvű képzését. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem vezetősége 2014. március 5-én szerződést írt alá az MHP Consulting Romania S.R.L., a Porsche AG és az EBS Romania S.A. cégekkel a Matematika és Informatika Karon induló német nyelvű informatika alapképzési program támogatásáról.

A BBTE három szerződéses partnere által biztosított, és az újonnan induló képzési program finanszírozására előirányzott keretösszeget kizárólag tudományos kutatási tevékenységekre, valamint a német nyelvű alapképzésben résztvevő hallgatók anyagi támogatására fogják felhasználni. A 2014–2015-ös egyetemi tanévre 30 helyet fognak meghirdetni.

„A romániai munkaerőpiac a reindusztrializációs folyamatok korát éli, és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem tudatában van annak a pozitív szerepkörnek, amelyet az egyetemek betölthetnek ennek a fontos gazdasági jelenségnek a kontextusában.” - nyilatkozta dr. Rudolf Gräf, egyetemi tanár, a BBTE német tagozatának vezetője, a német kulturális környezettel való együttműködésért, a doktori tanulmányokért és könyvkiadókért felelős rektorhelyettes.

A német nyelvű program képzési kínálata a minőségi szakmai felkészüléshez elengedhetetlenül szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmaz, a következő szakterületeken: az informatika alapjai, software engineering, szoftverrendszerek ellenőrzése és validációja, adatbázisok és információkezelés, mesterséges intelligencia és robotika, web-programozás, multimédiás alkalmazások.

A meghirdetett képzési program a német nyelvet ismerő és érettségi diplomával rendelkező jelentkezőknek szól. A német nyelvű alapképzés végzősei számára sikeres karrierlehetőségek nyílnak nemcsak a támogató partnercégeknél. (közlemény) 

BBTEinformatikaegyetem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális