2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A Corvinus díszdoktora lett Vincze Mária, a BBTE közgazdasági karának tanára

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa és Doktori Tanácsa tiszteletbeli doktorává avatta Dr. Vincze Máriát, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának professzor emeritáját. Amint az Dr. Zalai Ernő akadémikus méltatásából kiderült, a Budapesti Corvinus Egyetem a professzorasszony kiemelkedő oktatói és kutatói munkásságát, valamint a kolozsvári magyar nyelvű közgazdászképzés újraindítása és működtetése érdekében a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán kifejtett fáradhatatlan tevékenységét kívánta elismerni a "doctor honoris causa" cím odaítélésével.

A díszdoktori avatásra az egyetem központi épületében 2014. január 23-24. között megrendezett Kárpát-medencei Közgazdász Konferencia – Magyar nyelvű gazdasági képzés a Kárpát-medencében kétnapos rendezvény keretében került sor, a konferencia végső programpontjaként. A Konferencia közvetlen célja az volt, hogy hidat képezzen azon hazai és határon túli egyetemek között, amelyeken magyar nyelvű gazdasági képzés folyik, alapot biztosítva a résztvevő felsőoktatási intézmények még szorosabb jövőbeni oktatási-kutatási együttműködéseihez, illetve fórumként szolgálva a felsőfokú gazdasági képzést folytató intézmények és az üzleti élet szereplőinek párbeszédéhez.

A konferencián Dr. Vincze Mária két alkalommal is tartott előadást: január 23-án a konferencia plenáris ülésén A magyar nyelvű közgazdász képzés a kolozsvári állami egyetem keretében. Lehetőségek, megvalósítások című előadásában oktatói/oktatásszervezői tapasztalatairól és meglátásairól beszélt, majd január 24-i díszdoktori székfoglalójában Újító kezdeményezések és működő rendszerek a vidékfejlesztésben címmel a vidékfejlesztés területén végzett kutatásainak aktuális eredményeit osztotta meg a hallgatósággal. (közlemény) 

BBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális