2020. december 4. péntekBorbála, Barbara
EUR = 4.8736 RON
USD = 4.0226 RON
HUF = 1.3594 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 9,486.10(1.18%)
Infláció = 2,24%
Alapkamat = 1,50%

Gyulafehérvárt minősítette a Moody's

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Gyulafehérvár lett az első olyan romániai város, amelyet az ismert nemzetközi hitelminősítő értékelt- írja a Transilvania Reporter. A város a hitelminősítő szerint ugyanolyan biztonságos üzleti környezettel rendelkezik, mint Budapest vagy Zágráb.

A 100 éves múlttal rendelkező Moody’s Ba1-es besorolást adott Fehér megye székhelyének. Ez a besorolás relatív stabil üzleti környezetet jelent jelentős kockázatok mellett. A hitelminősítő megvizsgálta a város költségvetését, kötelezettségeit, likviditását valamint az önkormányzat operatív működésének stabilitását.

Egy neves hitelminősítő által elvégzett értékelés a hitelezők és befektetők számára nagyon sokat számíthat, ha tevékenységükhöz helyszínt keresnek.

„Egy jó minősítés hitelessé tesz, és kedvező kölcsönlehetőségekhez juttathat. Sokat számít az is, hogy nemzetközi szinten láthatóbbá válsz a befektetők előtt. Egy ilyen besorolás elsősorban morális garanciát jelent, ami által könnyebben juthatsz finanszírozáshoz, hitelhez és köthetsz partnerségeket külföldi befektetőkkel” – magyarázta a Transilvani Reporter megkeresésére Iosif Pop.

Romániában még Nagyvárad, Brassó és Bukarest vett igénybe hasonló szolgáltatást, őket a Fitch minősítette. (Transilvania Reporter)

Moody'sFitch Ratings
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális