2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,201.88(0.16%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

IÜP: a bölcsészdiplomában is van perspektíva

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Egy 17-18 éves diák életében fontos szerepet játszik a továbbtanulás kérdése. A negyedik napját záró csíkszerdai Ifjúsági Üzleti Program (IÜP) alapkoncepciója, hogy résztvevőinek olyan alapképzést biztosítson, melynek során bővíthetik látószögüket az érdeklődésüknek megfelelő témákban – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében. 

A témában a csütörtöki meghívott előadó, Zsigmond József, a székelyföldi diákigazolvány egyik kiötlője. Előadása során tanácsokkal látta el a hallgatókat, felhívta a figyelmet arra, hogy melyek azok a szakok, amelyeket a legérdemesebb elvégezni, és melyek azok a városok, ahol színvonalas oktatásban részesülhetnek az erdélyi magyar diákok.

„Az ember legyen büszke tetteire, csak ne legyen hiú” - vallja Zsigmond, aki Sepsiszentgyörgy városának önkormányzati képviselője is. Fontos, hogy egy cél elérésének érdekében az ember önmagát adja, sikerességének ne essen áldozatává. Azt is megemlítette, hogy az oktatási rendszer elavult, az elhelyezkedés érdekében szükség van bizonyos kompetenciák elsajátítására. Így egy 18-19 éves diáknak meg kell birkóznia az olyan feladatokkal, mint önéletrajz vagy motivációs levél írása, a kommunikációs protokoll gyakorlatba ültetése. 

Az előadó azt is megemlítette, hogy egy karrier kialakítása során nem csak az anyagiakat kell szem előtt tartani, hanem hogy olyan szakterületen dolgozzunk, ahol igazán otthonosan és élvezettel tudunk mozogni. Bár napjainkban a legkeresettebb munkaerőknek az informatikusok, bankárok, jogászok minősülnek, a mérnöki, bölcsészettudományi szakokban is van perspektíva. (közlemény) 

Ifjúsági Üzleti Program
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális