2018. október 17. szerdaHedvig
EUR = 4.6667 RON
USD = 4.0359 RON
HUF = 1.4477 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2669 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 8,615.05(0.64%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

A Biblia a legjobb menedzser - hangzott el az IÜP-n

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Szerdán a Csíkszeredában zajló Ifjúsági Üzleti Program meghívottjaként H. Kovács Judit, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főosztályvezetője látogatott el a képzésre. Előadásában szokatlannak tűnő látószögből közelítette meg a vállalkozás lényegét, a vállalkozók szellemét, fő tulajdonságait. Álláspontja szerint a „Biblia a legjobb menedzser”. Többek között arról beszélt, hogy sikert erős hit árán lehet elérni. H. Kovács Judit rávilágított a Bibliában jelen lévő gazdasági folyamatokra, arra, hogy a Szentírás tanításaiban megtalálhatóak a jelen társadalom, a vállalkozások alapjai.

„Az ember mielőtt házat épít, megtervezi” - fogalmazott. A tíz parancsolat kapcsolatba hozható az üzleti politika „törvényeivel”, így a "Ne lopj!", a hetedik parancsolat átértelmezhető, H. Kovács véleménye szerint arra szólítja fel az embereket arra, hogy nem érdemes fejetlenül hitelekbe bonyolódni – áll a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, mely szerint az előadó rámutatott továbbá, hogy a vezetés-elméleti tanulmányok alapjai is felfedezhetőek a Szentírásban.

„Köztudott tény, hogy nincs siker kudarcok nélkül. Előadónk erre is felhívta a figyelmet, pontosabban azokra a tényezőkre, amelyek birtoklásában a siker mondhatni garantált. Felelősségvállalás, meggyőződés, elkötelezettség, egyensúly, rugalmas változtatás mind-mind egy sikeres vállalkozó attitűdjét tükrözik. „Soha ne add fel!” - hangzik el egy sikeres, felelősségtudatos vállalkozótól, hiszen a siker kulcsa, receptje a kitartásban, józan gondolkodásban, jó taktikában és nem utolsó sorban a hitben rejlik.” – zárják a szervezők közleményüket. (közlemény) 

Ifjúsági Üzleti Program
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális