2021. január 26. keddVanda, Paula
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0105 RON
HUF = 1.3653 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,321.38(-0.14%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Az EBRD alelnökévé választották Simor Andrást

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Simor András március elején távozott magyar jegybankelnököt választották az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) egyik alelnökévé. Várhatóan az ország- és szektor stratégiák létrehozásáért lesz felelős, hozzá fog tartozni a kapcsolattartás a kormányokkal is, így az Orbán-kormánnyal is ő tárgyalhat majd, ha erre sor kerülne. Ő tárgyalhat azokkal az alapokkal is, melyek pluszban beszállnak a bank finanszírozásába (donor alapok).

A hvg.hu információi szerint a döntést egyhangúlag hozta meg a bank igazgatósága. A poszt az egyik legfontosabb az EBRD struktúrájában, alelnökből összesen öt van. Az EBRD személyre szabottan ad hiteleket az ügyfeleinek, Simor feladata lesz, hogy a hitelkihelyezés céljait szektorálisan és országokra lebontva stratégiákkal megalapozza.

A lap információi szerint a volt jegybankelnök július elsejével költözik Londonba, a szervezet székhelyére. A megbízatása négy évre szól. A policy területen jelenleg ügyvezető alelnök – Hans Peter Lankes – irányítja a munkát, így az ő helyére kerülhet majd Simor. (hvg.hu)

EBRDSimor AndrásMagyar Nemzeti Bank
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális