2018. július 16. hétfõValter
EUR = 4.6589 RON
USD = 4.0064 RON
HUF = 1.4350 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 7,933.45(0.16%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

A Trezy mosható pelenka nyerte az RMÜE Innovációs díját

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület pénteki, bukaresti konferenciáján átadták az egyesület Innovációs díját: a nyertes Bányász Dorottya, a Trezy mosható pelenka megalkotója lett. A fiatal vállalkozó a díj mellett ezer lejes pénznyereményt is átvehetett.

Dorottya szerint terméke révén nem csak pénzt spórolhat meg a kisgyermekes család, de akár egy tonna felesleges szeméttől is mentesítheti a környezetet. A vállalkozó korábban ökológusként dolgozott, majd hatéves gyermeknevelési szabadsága alatt foganatosította meg a környezet- és gyerekkímélő pelus ötletét. Egy éve foglalkozik az üzlettel, amit jelenleg havi ezer eurós forgalom és erőteljes növekedési potenciál jellemez. Két varrónő foglalkozik a pamutpelenkák elkészítésével, Dorottya napját az értékesítés és a beszerzés lebonyolítása, illetve az alkalmazottak motiválása teszi ki.

Tavaly 400 Trezy pelenka talált gazdára, a felhasználók között pedig immár nemcsak székelyföldi családok vannak, Erdély távolabbi településeiről, Bukarestből és Focşani-ból is vásároltak már. A terméket a Facebookon, internetes oldalakon, blogokon népszerűsítik, s megrendelni közvetlenül a gyártótól és néhány romániai internetes szakáruházból lehet, a hagyományos kereskedelmi forgalomba pedig egy csíkszeredai pelenkabolton keresztül kerül.

Az Év fiatal vállalkozója díj nyerteséről még nem született döntést, ezt a következő konferencián fogják átadni. Addig lehet javasolni olyan romániai vállalkozókat, akik még nem töltötték be a 30. életévüket. Az egy oldalas pályázatokat a ferenc.valdman@hungarianbusiness.ro emailcímre kell beküldeni. Az elbírálás folyamán figyelembe vett tényezők: nyereségi adatok, likviditási mutatók, foglalkoztatottak létszáma, külföldi piacokon való jelenlét. A pályázatban különös figyelemmel kerül pontozásra a vállalkozás fenntarthatóságára vonatkozó elképzelés is. (hírszerk.) 

vállalkozásRMÜE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális