2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,559.45(0.78%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Jövőre a HBO is eltűnhet az RCS&RDS kínálatából

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

2013-tól a HBO filmcsatornáit is kiveheti portfóliójából az RCS&RDS - írja a gandul.info. A lap szerint az ügy hátterében az húzódik, hogy a mai napig sem sikerült egyezségre jutni a jövő évi sugárzás feltételeit illetően. 

"A HBO csatornáinak sugárzásáról szóló szerződésünk csak az idei év végéig érvényes" - fogalmazott Carmen Harabagiu, a HBO romániai vezetője. 

Magyarországon jelenleg csak a kábel-előfizetők nézhetik az említett filmcsatornákat, a digitális platformról már levették ezeket. Harabagiu azt is sikernek könyveli el, hogy a kábelszolgáltatásról sikerült megállapodni, azonban sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a digitális szórásról nem született konszenzus. 

November végétől a nagyváradi székhelyű szolgáltató már nem sugározza a Discovery csatornáit. Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) ezért kedden a Versenytanácshoz és az Országos Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (ANPC) fordult. A sajtó információi szerint azért vették le a Discovery csatornáit, mert a szolgáltató új tudományos ismeretterjesztő filmeket sugárzó csatornákat indított Digi World és Digi Life néven, illetve tervezik a Digi Animal World beindítását is, amelyeknek konkurenciát jelent a Discovery. 

Ugyanez lehet a helyzet a HBO-val is: az RCS&RDS-nek az alapcsomagba belefoglalt ingyenes, illetve extra csomagban megvásárolható filmcsatornái is vannak, amelyeknek konkurenciát jelenthet a HBO. (gandul.info/krónika)

RCS & RDS
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális