2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Kikerülhet az Eurosport a Dolce és a Digi kínálatából, a Discovery már eltűnt

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Médiapiaci források szerint jövő év elejétől kikerülhet az RCS & RDS és a Dolce tévészolgáltatók csomagjaiból az Eurosport csatorna – írja az adplayers.ro.

A hírre reagálva a Dolce kommunikációs referense azt nyilatkozta, hogy a Romtelecom vállalat egyelőre nem tervezi, hogy kivegye a sportadót az ajánlatából. A RDS & RCS (DIGI) stábja egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

A médiaszakemberek szerint, ha az országban egy szolgáltató kivesz egy sportcsatornát az ajánlatából, az adott adó fontosságától függően több millió eurós veszteséggel kell számolnia. 


A Discovery-t már menesztették

A Discovery Channel négy csatornája: a Discovery World, a Discovery TLC Románia, a Discovery Science, és az Investigation Discovery már eltűnt az RCS&RDS ajánlatából. A hivatalos álláspont szerint „az RCS és a Discovery által megkötött sugárzási szerződés november 30-án lejár.”

Az RCS & RDS két dokumentumfilm csatornát indított október 1-től Digi World és Digi Life címen, de Florin Nemeş, marketing és PR-koordinátor szerint pusztán egy véletlen egybeesésről van szó, nem a saját tematikus adók megjelenése miatt kerültek ki az csomagból a Discovery csatornái. „Ezeket a tévéadókat egy évig ingyen kínáltuk egy promóció részeként, és most sem egyszerűen kivettük őket az ajánlatból, hanem egy másik, drágább csomagba helyeztük” – nyilatkozta Nemeş.

Az RCS&RDS szolgáltatónak jelenleg 3 millió előfizetője van, 1,2 millió felhasználó szatelites műsorszóráson, 1,8 millió kábeltévén fogja a csatornákat. (capital)

RomtelecomRCS & RDS
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális