2021. február 28. vasárnapElemér
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0209 RON
HUF = 1.3497 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,201.85(-0.76%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Kemény küzdelem várható az uniós mezőgazdasági költségvetés ügyében

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Kemény küzdelem várható az unió mezőgazdasági költségvetésének ügyében, amelyet egyes országok jelentős mértékben meg akarnak kurtítani - derült ki Luxembourgból keltezett hétfői osztrák médiajelentésekből.

Hétfőn tanácskozást tartottak az EU-országok agrártárca-vezetői, és a büdzsé kérdései mellett a közvetlen kifizetések rendjéről is szó esett. Nikolaus Berlakovich osztrák mezőgazdasági miniszter úgy nyilatkozott: csak megfelelő pénzügyi támogatás mellett lehet biztosítani a környezeti szempontokat is figyelembe vevő, tartósan működtethető mezőgazdasági modellt. A miniszter ebben a témában "kemény és nehéz" tárgyalásokra számít. 

"Az agrárbüdzsét nem szabad megrövidíteni, mert különben az iparosított mezőgazdaság veszélye fenyeget" - érvelt Berlakovich. Hangsúlyozta, hogy a megfelelően dotált mezőgazdaságból nem csupán a gazdák húznak hasznot, hanem az élelmiszer-fogyasztó teljes lakosság is. 

A közvetlen mezőgazdasági kifizetések rendjét illetően Ausztria a regionális modell érvényesítése, a fiatal, illetve kistermelő gazdák kiemelt támogatása, valamint a bürokrácia csökkentése mellett van. (mti)

Ausztriaköltségvetésmezőgazdaság
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális