2021. szeptember 23. csütörtökTekla
EUR = 4.9495 RON
USD = 4.2188 RON
HUF = 1.3946 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,301.14(-0.45%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Miskolci versenyen tarolt a BBTE mesteris tagozata

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Sikerrel vette az akadályokat a Babeş-Bolyai Tudományegyetem mesteris hallgatóiból összeállt csapat a Miskolci Egyetem keretén belül szervezett „Margó” térségfejlesztési esettanulmányi versenyen. A Bajtalan Hunor geográfus, Blénessy Gabriella jövőbeni EU-s szakértő, Deák Attila szociológus és Szabó Tamás politológus alkotta csapat túljutva a selejtező megmérettetésein, a miskolci bemutatón az első helyet szerezte meg.

A februárban meghirdetett versenyre a szervezők olyan pályaművek beküldését várták, amelyben a négy tagú csapatoknak egy hátrányos, illetve elmaradott kistérség fejlesztési alternatíváit kellett felvázolniuk, amelyeket különböző alapokból és forrásokból finanszírozni is lehet. 

A beérkezett 15 dolgozatot egy szakértői zsűri értékelte, majd az első négy csapatot meghívták a döntőbe, ahol ugyancsak egy zsűri és a közönség értékelhette a bemutatókat. A döntős csapatok között a gödöllői Szent István Egyetem, a budapesti Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát.

"A jó szerepléssel sikerült „elvinni” az egyetem nevét és megmutatni, hogy mi is vagyunk, velünk is számolni kell az elkövetkezendőkben. Emellett pedig Gyergyó hírét is sikerült öregbíteni, és ha más módon nem is, legalább egy tanulmánnyal hozzájárulni közösségünk fejlődéséhez" - összegezte Szabó Tamás, a csapat egyik tagja. (hírszerk.)

versenyBBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális