2020. szeptember 21. hétfõMáté, Mirella
EUR = 4.8583 RON
USD = 4.1224 RON
HUF = 1.3385 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,932.31(-2.01%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Egy milliárd dolláros fantomvárost építenek az USA-ban

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Pegasus Global Holdings június 30-án elkezdi a CITE (Center for Innovation Testing and Evaluation) nevű fantomváros építését, a beruházás értéke egymilliárd dollár lesz. A projekt egy közepes méretű amerikai város mintáját követi, benne utakkal, házakkal, iskolákkal - egyedül a lakosok fognak belőle hiányozni. Célja, hogy szimulációs terepként szolgáljon a kutatók számára, akik itt tesztelhetik majd legújabb találmányaikat anélkül, hogy veszélybe sodornák az emberek biztonságát. 

A város 39 négyzetkilométeres területen fog feküdni Új-Mexikóban. Az 1,6 négyzetkilométeres központi területet egy városi, egy külvárosi és egy vidéki zóna fogja alkotni, de a projekt lakótelepeket, farmokat, bevásárlóközpontokat, parkokat, utakat is magába foglal, hogy a lehető legéletszerűbb teszteket lehessen benne elvégezni. Emellett számos laboratóriumot szerelnek a különböző negyedekbe, amelyek a speciális vizsgálatok lefuttatására hivatottak.  

A CITE föld alatti központja fogja összekötni az egyes térségeket, biztosítja köztük az adatforgalmat, illetve energiával és vízzel látja el őket. A kutatóközpontban konferenciatermek és irodák is lesznek, ahol a feltalálók, tanárok és kutatók találkozhatnak és együtt dolgozhatnak. A komplexum szállást is biztosít a fejlesztőknek. (zf)

Amerikakutatásberuházás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális