2021. január 26. keddVanda, Paula
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0105 RON
HUF = 1.3653 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,321.38(-0.14%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Negyedik alkalommal is megrendezésre kerül a Kolozsvári Esettanulmány Napok

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének szervezésében április 19-20. ismét megrendezésre kerül a Kolozsvári Esettanulmány Napok. Az illető karon az esettanulmánymegoldó versenyek több mint tíz éves múltra tekintenek vissza, jelenlegi formában az idei a negyedik rendezvénysorozat lesz. A Kolozsvári Esettanulmány Napok két fő rendezvénye a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny és a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója. 

A Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny legfőbb célja, hogy a karról résztvevő csapatok egy regionális vonatkozású, valós gazdasági helyzettel és problémával ismerkedjenek meg, ennek megoldása során a megszerzett gazdasági ismereteiket gyakorlatban is kamatoztathassák. A versenyen egyetemistákból álló négyfős csapatok vesznek részt. Az előző évek statisztikáinak tükrében a verseny a Kar szintjén körülbelül 50-60 hallgatót mozgósít versenyzőként.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok betekintést kapjanak a közgazdász szakmába. Ennek megfelelően, egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építették fel próbákat. Az érdeklődő középiskolások száma évről évre növekszik. Idén az első fordulóra 13 város 21 különböző iskolájából 52 csapat jelentkezett be. A döntő fordulóba két levelező forduló teljesítménye alapján kerültek a csapatok, akik ezúttal is egy aktuális és valós vállalati helyzetet tartalmazó esettanulmánnyal ismerkedhetnek meg. A versenyzők feladata az esettanulmány elolvasása és megvitatása, valamint az azonosított problémákra és lehetőségekre egy jövőbe mutató megoldás, cselekvési terv részletes kidolgozása. A versenyző csapatok a rendezvény első napján a külvilágtól elzártan, hat óra alatt dolgozzák ki megoldási javaslataikat, majd a tulajdonképpeni megmérettetésen ezt bemutatják a szakmai zsűri előtt. (hírszerk.)

közgazdászverseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális