2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

EU: folytatódhatnak a POSDRU kifizetések

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Az Európai Bizottság jelezte, hogy megszünteti Románia humánerőforrás-fejlesztési operatív programjának (POSDRU) felfüggesztéséről hozott határozatát, és ismét elkezdi kifizetni a program keretében Románia által elküldött számlákat - jelentette be Dan Suciu kormányszóvivő.

Suciu a kabinet keddi ülését követően elmondta, hogy az EB-től levél érkezett, amelynek tartalmát megtárgyalták a kormányülésen. A levélben a bizottság jelezte: kész újraindítani a program keretében végzett kifizetéseket, feltételekkel.

Az Európai Bizottság jelentős hiányosságokat fedezett fel korábban a szóban forgó operatív program ellenőrzési rendszerében, ami egyebek között a támogatandó pályázatok kiválasztására vonatkozik. A kifizetések újraindításának feltétele az, hogy az első félévben 10%-kal csökkentik egyes számlák elszámolási arányát. Ebben az időszakban ugyanis az Európai Bizottság folytatja az ellenőrzéseit.

A szóvivő szerint Brüsszel azért döntött a kifizetések újraindításáról, mert Románia előrelépéseket tett időközben a program alkalmazása terén, emellett a román gazdaság helyzetét is figyelembe vették. (mti)

Európai Uniótámogatás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális