2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Nem lesz az RCS&RDS a negyedik mobilszolgáltató Magyarországon

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Az RCS&RDS a 900 Mhz-es frekvenciasáv árverésére benyújtott pályázatát visszautasította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hat pályázó közül négy társaság maradt fent a rostán: a viatnámi és a romániai kieséséval így már biztossá vált, hogy magyarországi lesz a negyedik szolgáltató. 

"A döntés értelmében a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorcium nyújtott be alakilag érvényes, így árverési nyilvántartásba vehető jelentkezést. Az RCS&RDS S.A., valamint a VIETTEL Group esetében az NMHH-nak a pályázaton való részvételhez szükséges nyilvántartásba vételt meg kellett tagadnia" - írta közleményben a hatóság. 


Az RCS&RDS esetében az NMHH azt kifogásolta, hogy nem teljesítette a piacfelügyeleti díjtartozásra vonatkozó feltételt. A vietnámi csoport több súlyos formai hiányossággal rendelkezett a hatóság szerint. 

Jelenleg a Telenor, a Vodafone és a Magyar Telekom nyújt mobilszolgáltatást Magyarországon. A 900 Mhz-es sávra január ötödikén kezdődik a pályáztatás. 

A Teszári Zoltán által működtetett RCS&RDS jelenleg Magyarországon fixtelefonos, internet és kábeltelevíziós szolgáltatást nyújt. Emellett jelen van még a cseh, a szlovák, a horvát, a szerb, a spanyol és az olasz piacon. (mediafax/mti)

RCS & RDS
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális