2018. január 17. szerdaAntal, Antónia
EUR = 4.6599 RON
USD = 3.8182 RON
HUF = 1.5080 RON
GDP-növekedés = 8,8%
Átlagbér = 2392 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,0%
BET = 8,253.34(0.25%)
Infláció = 3,23%
Alapkamat = 2,00%

Inkubátorházat hoznak létre Székelyhídon

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Székelyhíd város Polgármesteri hivatala több mint 730 ezer eurót fektet be egy üzleti inkubátorház létrehozásába. A pénz közel 98%-a európai alapokból származik, a “Határmenti inkubátor ház és üzleti szolgáltatói központ létrhozása” elnezevésű projekt révén, amely a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg.

A projektet Székelyhíd város Polgármesteri hivatala a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvannyal és a Romániai Vállalkozásokért Egyesülettel közösen valósítja meg. A projekt célja a határmenti térség gazdasági kohéziójának erősítése, illetve a Székelyhíd környékén tevékenykedő kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése.


Béres Csaba székelyhídi polgármester

Az üzleti inkubátor két szintes lesz és összesen 1000 négyzetméter területen fog feküdni. Felszereltségébe irodák, konferenciatermek tartoznak majd, valamint hat 100 négyzetméteres területet foglal majd magába, amelyeket gyártócsarnokként lehet használni. A beruházás 16-20 székelyhídi kereskedőnek lesz előnyös, a bérleti díj a piaci ár alatt lesz, hogy ezzel is ösztönözze a termelékenységet és az új munkahelyek létrehozását. Becslések szerint az inkubátorház minimum 24 új munkahelyet fog teremteni.

Emellett az inkubátorházban lesz még egy tanácsadói és tájékoztatási iroda is, ahol a helyi vállalkozók számára nyújtanak majd információkat. Ez biztosítja majd a klaszter típusú hálózatokhoz való hozzáférést és támogatja az új klaszterek létrehozását.

Az inkubátorház más szolgáltatásokat is biztosít bérlői számára: internet, irodai-, titkársági szolgáltatások, berendezés, parkolóhely stb. Bármilyen vállalkozó pályázhat, nincs korlátozva semmilyen üzleti vagy tevékenységi terület. Az inkubátorház Székelyhíd város kijáratánál, a vám felé vezető úton kap majd helyet. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális