2021. január 26. keddVanda, Paula
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0105 RON
HUF = 1.3653 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,321.38(-0.14%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Középiskolások versenyeztek a kolozsvári Közgázon

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozata harmadik alkalommal szervezte meg a Kolozsvári Esettanulmány Napokat. A 2011. március 25-27. között tartott rendezvénysorozat keretén belül zajlott a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntője is. A háromfordulós versenysorozat célja betekintést nyújtani a középiskolások számára a közgazdász szakmába.


A verseny első két fordulója on-line volt, amelyben a diákok a piackutatás területén oldottak meg feladatokat. A csapatok az első forduló során több mint 1800 kérdőívet töltettek ki, majd ennek alapján oldották meg a második fordulófeladatát. Az első fordulóra összesen 57 csapat jelentkezett 21 középiskolából.


A döntőbe tizenkét csapat jutott be a következő középiskolákból: Áprily Lajos Főgimnázium, Brassó; Bolyai Farkas Elméleti Liceum, Marosvásárhely; Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy; Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium; Ady Endre Liceum, Nagyvárad; Orbán Balázs Gimnázium, Székelykeresztúr; Apáczai Csere János Elméleti Líceum, Kolozsvár; Zeyk Domokos Iskolaközpont, Székelykeresztúr; Joannes Kájoni Gazdasági Iskolaközpont, Csíkszerada; Apor Péter Szakközépiskola, Kézdivásárhely; Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, Sepsiszentgyörgy; Salamon Ernő Gimnázium, Gyergyószentmiklós.


A BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán zajlott döntőben a diákok egy komplex vállalati problémát oldottak meg, amelyet egy olyan fiatal gyakorló szakemberekből álló zsűri bírált el, amelynek tagjai korábban ugyanitt végeztek és jelentős sikereket értek el a nemzetközi szintű esettanulmány versenyeken.


A középiskolás verseny díjazottai a következők voltak:


I. díj: Ady Endre Líceum, Nagyvárad - Teszkó csapat (Gáspár Tamás, Jakobi Zsuzsanna, Kupás Beáta),

II. díj: Orbán Balázs Gimnázium, Székelykeresztúr - ABA csapat (Dénes Andrea, Kiss Alpár, Nemes Borbála),

III. díj: Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy - Játék csapat (Béres Hanga, Partin Csaba, Varga Boglárka),


Dicséret: Joannes Kájoni Iskolaközpont, Csíkszereda - Megoldjuk csapat (Berényi Attila, Eckstein Zserhánszky Albert-Fülöp, Tódor Beáta). (hírszerk.)

közgazdászverseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális