2019. május 27. hétfõHella
EUR = 4.7612 RON
USD = 4.2560 RON
HUF = 1.4596 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 8,201.88(0.16%)
Infláció = 4,11%
Alapkamat = 2,25%

Ifjúsági Üzleti Program: alapot ad

 utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

Az egyhetes, mindössze 4 millió forintos keretből lebonyolított intenzív képzés során elsajátított ismeretek jótékony hatását a csaknem 100 résztvevő még hosszú időn keresztül élvezni fogja.


Az intenzív üzleti képzést kínáló, Csíkszeredában lezajlott  ifjúsági programot Diósi László a következő szavakkal indította útjára: „Szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy gyökereiben megváltozott a fiatal generációk iránti tanulmányi elvárásrendszer. Minket a porosz oktatási struktúra kísért az óvodától egészen az utolsó egyetemi vizsgáig. Sőt, a szocializmus jóvoltából az ’egyetem utáni életben’ is a porosz hagyományos metódusok érvényesültek: ’ha a gyerek nem követi a tanárt, ha nem hisz abban, hogy a magolás, az értelmetlen feladatok elvégzése számára hasznos, akkor buta marad, akkor nem viszi majd semmire az életben’. Ha viszont beálltál ebbe a körbe, – és be kellett, hogy állj, más választásod nem nagyon volt – akkor majdnem biztos, hogy kaptál munkát, és munkáért járó fizetséget. Napjainkban más a helyzet: ti, fiatalok, porosz módszerrel kezdtek, majd miután elballagtatok egy karikacsapásra megváltozik minden - vagy az egyetemeken honos, idegen, de életszerűbb angol elvárás-rendszerrel találjátok szembe magatokat, vagy a fiatalok körében uralkodó 27%-os munkanélküliségi rátával.  Ugyanakkor azzal, hogy ebben a nagy hőségben a strandolás helyett inkább ezt a szellemileg cseppet sem ellazító tevékenységet választottátok, közelebb kerültetek ahhoz, hogy az előbb említett akadályokat sikeresen vegyétek. Meggyőződésem, hogy a hét folyamán olyan dolgokat fogtok tanulni, melyeknek nagy hányadát sikerül majd gyümölcsöztetni a közeljövőben”, hangzott el a pénzügyi szakembertől.

Az OTP Románia vezérigazgatója nem tévedett, ugyanis a képzés előadói, szervezői az egyhetes tábor során a program alapkoncepciójának megfelelően a résztvevő diákok önállóságát, kezdeményezőkészségét a középpontba helyezve igyekeztek üzleti tervezést oktatni. Hogy mennyire jártak sikerrel ezen törekvésükben, arról a csoportokba rendezett résztvevők elkészült üzleti, marketing-, és médiaterveinek minősége árulkodik. A szakmai palettán szereplő mindhárom modul esetében a diákoknak sikerült lenyűgözniük a szakértői zsűrit. Olyan munkák is akadtak, amelyek megvalósításába sokak szerint érdemes lenne belefogni.

Viszont a zsűri lenyűgözése csak rövid távú hozadéka volt az egyhetes intenzív munkának. Az igazi haszon csak a diákok későbbi tanulmányai, munkája során fogja feltárni magát. Ez főként a középiskolás résztvevőkre érvényes. Abban az esetben, ha a későbbiekben esetleg – az egyetemen, a főiskolán – közgazdaság, vagy bármilyen médiával kapcsolatos szakon tanulnának tovább, fognak rendelkezni egy jó mélyen megásott alappal. Ezt kihasználva több lépéses előnyt építhetnek ki a többi hallgatóval szemben, aminek a megtartása sem lesz nehéz, ugyanis a program alatt tanultak nagyban hozzájárulnak az adott szakok tananyagának megértéséhez.

Ezek fényében elfogultság és túlzás nélkül kijelenthető, hogy az egyhetes, mindössze 4 millió forintos keretből lebonyolított képzés során elsajátított ismeretek jótékony hatását a csaknem 100 résztvevő még hosszú időn keresztül élvezni fogja.

Ifjúsági Üzleti Program
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális